Bemanning

Effektiv bemanning av internationell kompetens

Är du i behov av att hyra personal? Att anlita oss som bemanningsföretag är ett effektivt sätt att säkerställa ert kompetensbehov samtidigt som detta ger er möjlighet att justera er personalstyrka med kort varsel. Detta utan att ni själva behöver anställa eller säga upp personal.

Vad är bemanning?

Bemanning är en tjänst som erbjuder företag och organisationer möjligheten att hyra in personal på kort sikt för att täcka tillfälliga behov. Till skillnad från rekrytering, som fokuserar på att hitta långsiktiga anställningar, är bemanning ett mer flexibelt alternativ som passar för kortare perioder av personalbehov.

På MultiMind kan vi erbjuda en rad olika tjänster, från att hyra in personal för enstaka projekt eller för en längre period, till att leverera personal vid sjukdom eller föräldraledighet. En annan fördelaktigt aspekt av bemanning är att man kan snabbt anpassa personalstyrkan efter varierande arbetsbelastning.

Företag kan själva hantera sina bemanningsprocesser, men det hör även till vanligheterna att överlåta detta till ett bemanningsföretag. Fördelen med att hantera detta externt via ett bolag  som MultiMind är att man ofta använder sig av välbeprövade metoder, processer och tester som säkerställer att den bästa kandidaten hittas för uppdraget. Då kan du även vara säker att etiska såväl som juridiska riktlinjer följs.

Bemanning inom flera arbetsområden

På MultiMind är vi idag specialister på bemanning av internationell kompetens inom arbetsområden som marknadsföring, ekonomi, HR, IT, kundtjänst och Supply Chain. Vårt bemanningsföretag i Stockholm strävar alltid efter att utveckla företag och samhälle med varje människas fulla potential, ur ett mångfaldsperspektiv. Detta är något som vi gjort framgångsrikt sedan år 2000 med över 500 rekryteringar per år. Från urval till uppföljning. MultiMind tar ansvaret för att jobbet blir gjort. Vi är störst i Stockholm med omnejd men har konsulter i hela Norden och har möjlighet att hjälpa er med bemanning i Sverige, Danmark, Norge och Finland

Bra bemanning för kund & konsult

Ett professionellt bemötande till både våra kunder och kandidater är mycket viktigt för oss. Vi garanterar vägledning och kontinuerlig återkoppling i varje steg av bemanningsprocessen – både mot kund och kandidat.
Vi växer med våra kunder tack vare våra egna högt ställda krav på vår leverans. För att bibehålla vår leveransförmåga är det oerhört viktigt att vi bemöter kandidater på bästa sätt – sekretess och kvalité står i fokus. 

Om ert företag vill hyra in personal via oss kan ni vara säkra på att våra kandidater får ett professionellt bemötande och att våra konsulter arbetar med goda villkor – vi har kollektivavtal, erbjuder förskottssemester och mycket mer!

Vår metod för kvalitativ bemanning

Vår nuvarande metod för bemanning gör våra tjänster idag till de bästa på marknaden och andas både omtanke och öppenhet. Processen att hitta den bästa matchningen för jobbet kan se olika ut beroende på uppdrag och företag. Men med en stor CV-bank, ett brett nätverk och rekryterare som är experter på att söka fram rätt kompetens har vi som bemanningsföretag alltid en hög proaktivitet i alla våra processer. Dessutom är vår bemanningsprocess mångfaldssäkrad, vilket innebär att vårt arbetssätt aktivt och strategiskt strävar mot mångfald från start till mål.

Flexibel bemanning

De långa samarbeten vi har med några av världens största företag speglar vår kvalitetsmedvetenhet i form av snabb och bra leverans, men också vår flexibilitet. Att hyra in personal ska vara enkelt och därför har vi möjlighet att skräddarsy vårt erbjudande för just ditt behov.
Behöver ert bolag förstärka ert team och hyra personal under en kortare eller längre tid? Eller vill ni hyra in personal med möjlighet att rekrytera över, ett så kallat hyrköp?
Oavsett om ert behov dykt upp plötsligt eller om ni behöver planera bemanningen i semestertider kan vi alltid hjälpa er med kvalitativ bemanning, snabbt och enkelt.

Kontakta oss idag för rådgivning kring vilken personallösning som lämpar sig bäst för just ert företag.

FAQ Bemanning

Vad är fördelen med att hyra in personal?

Att hyra in personal är en flexibel lösning för att säkerställa ert kompetensbehov vid omständigheter som exempelvis föräldraledighet, överbelastning, sjukskrivningar eller organisationsförändringar.  

Om ni känner osäkerhet på hur permanent ert behov blir, så är bemanning helt klart ett klokare alternativ till rekrytering. Detta ger er möjlighet att kunna justera er personalstyrka med kort varsel utan att behöva anställa eller säga upp någon i personalen.

Vad kostar bemanning?

Det skiljer sig givetvis mycket och beror främst på vilken erfarenhet, kompetens och tidsperiod som efterfrågas. Att hyra in medarbetare med många års erfarenhet är såklart dyrare jämfört med den som är nyexaminerad och är i början av sin karriär.

När vi hört mer om ert behov ger vi en prisindikation och vid presentation av kandidater framkommer priset tydligt.

Priset kan vara per timme eller per månad. Vid eventuell frånvaro debiteras såklart ingenting.
I priset inkluderas hela kostnaden för konsulten – lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning, semester med mera.

Exempel på faktorer som påverkar priset:

  • Antal konsulter ni är i behov av 
  • Hur lång tidsperiod ni behöver hyra in
  • Marknadslön för kompetensen ni söker
  • Hur svårfunnen kompetensen ni söker är

Hur säkerställer MultiMind rätt kompetens?

Grunden till den perfekta matchningen är kravprofilen – i vårt inledande möte med er lägger vi mycket tid och engagemang i att förstå kompetensen ni söker, hur er arbetsplats och organisation fungerar och vem som passar in i den miljön. Vad är den perfekta matchningen? 

Genom vår långa erfarenhet i branschen har vi med tiden utvecklat en välbeprövad metod som gör våra tjänster inom bemanning till de bästa på marknaden. Vi söker alltid fram kandidater och väntar inte på att de ska söka till tjänsten.
Processen att hitta rätt kandidat för jobbet som behöver tillsättas kan se olika ut beroende på uppdrag och organisation. Men med vår stora kandidatbank, breda nätverk och rekryterare som är experter på att söka fram rätt kompetens kan ni alltid räkna med hög proaktivitet i alla våra processer inom bemanning.

Hur hanterar MultiMind sina kandidater?

För oss på MultiMind är det lika viktigt att vara en trovärdig och kompetent partner för våra kandidater som för våra kunder. För oss är kandidat- och konsultupplevelsen genom hela processen något vi lägger oerhört stor vikt vid. Med det sagt garanterar vi vägledning och kontinuerlig återkoppling i varje steg av bemanningsprocessen – både mot kund som kandidat.

Vad händer om man är missnöjd med konsulten?

Vi följer löpande upp till både kund och konsult för att höra hur det går i arbetet.

Skulle det mot förmodan inte bli en perfekt matchning är vi mycket måna om att lösa det snarast möjligt. Vi tror på andra chanser, så i första hand vill vi diskutera hur vi kan coacha individen. I ett nästa steg följer vi upp utfallet och i sista hand byter vi ut konsulten.

Payroll

Vi får ofta frågan från våra kunder om vi har möjlighet att anställa kandidater de hittat och intervjuat själva, då de exempelvis har svårt att få head-count för en internt anställd, eller kanske vill att prövotiden för anställningen ska vara som konsult.

Detta kallar vi för Payroll och har skräddarsytt, lägre pris då head-hunting är exkluderat ur processen.

Våra expertisområden inom bemanning

Vi hittar snabbt och träffsäkert rätt ekonomer som vi vet kommer lösa och förstå era behov, och givetvis bidra till att ni kommer närmare era affärsmål

Vi förser er med IT-konsulter som är vana vid att leverera, oavsett om det gäller den dagliga verksamheten, en förändringsresa eller utveckling inom bolaget.

Sedan år 2000 har vi hjälp kunder med att stärka upp deras HR-avdelningar, allt från internationella konglomerat till mindre företag som vill outsourca sin HR hantering.

Om ni behöver kundservicemedarbetare med språkkompetenser inom exempelvis finska, danska eller norska, så har vi rätt nätverk och kompetens för att hitta dessa kandidater.

Hos oss finner ni kvalificerade logistiker, produktionsplanerare och inköpare som innehar olika nivåer av erfarenhet och kunskaper om logistiska processer.

Vi tillhandahåller marknadsförare som innehar höga nivåer av spetskompetens inom exempelvis social media, content marketing, CRM, brand management och PR.

Letar du jobb eller konsultuppdrag?

Hos MultiMind hittar du ett flertal lediga jobb och uppdrag som konsult främst i Stockholm, men även på andra orter runt om i landet och i våra grannländer. Du ansöker med bifogat CV och andra tillhörande dokument. Därefter ger vi dig löpande återkoppling under ansökningsprocessen. 

Ifall du inte hittar någon intressant tjänst eller uppdrag är du alltid varmt välkommen att registrera ditt CV hos oss. Då kontaktar vi dig när det dyker upp något som lämpar sig för din profil.

Kontakta oss

Kontakta oss idag för rådgivning kring vilken personallösning som lämpar sig bäst för just ert företag. 

information@multimind.se

    Frågor?

    Vi hjälper gärna till! Klicka nedan för att kontakta oss
    Kontakta