Internationell Kompetens

Vad är internationell kompetens?

Internationell kompetens är enligt vår definition individer som utöver det vanliga har erfarenhet från andra kulturer, språk och/eller arbetslivserfarenhet från andra delar av världen.

Internationell kompetens 6

Vad är fördelen med att anställa internationell kompetens?

Vad är fördelen med att anställa internationell kompetens?
Utöver de uppenbara fördelarna med språkkompetenser kan internationell kompetens bidra till innovation och nya perspektiv på arbetsplatsen. Kulturell erfarenhet samt geografiskt nätverk kan vara avgörande i vissa tjänster – kanske söker ni er nästa stjärnsäljare för expansion mot Asien? Kanske arbetar ni i en engelskspråkig miljö och vill se till att ta del av allt vad Sverige har att erbjuda. Det finns oerhört mycket talanger med eftertraktade kompetenser därute som kan hjälpa dig att lyfta ditt företag till nya höjder. Är det inget krav för er att ta in en svensktalande person blir urvalet mycket större. I vårt sökande kan vi då inkludera personer som är födda i Sverige, nyligen kommit hit eller som har planer på att flytta hit. I det senare fallet hjälper vi även till med arbetstillstånd för kandidater med medborgarskap utanför EU.

andrew-butler-aUu8tZFNgfM-unsplash

Personaluthyrning och rekrytering ur ett mångfaldsperspektiv

Sedan år 2000 har MultiMind hjälpt företag och organisationer med internationell verksamhet att tillgodose personal med multikulturella och internationella kunskaper.

Vi arbetar med rekrytering, personaluthyrning och konsultation inom Diversity Management. Kärnkompetensen utgörs av en akademiskt skolad personalpool med uttalad kunskap i främmande språk och/eller kulturella betingelser, så kallad multikulturell eller internationell kompetens.
Vi förmedlar drygt 150 aktiva konsulter per månad. Vi genomför 500 rekryteringar per år och tillhandahåller 400 individer fördelat på 30 nationaliteter. Och vi tar alltid ansvar för att jobbet blir gjort.

Idag har vi konsulter på plats i alla länder i Norden.

evan-dennis-i--IN3cvEjg-unsplash

Varför välja MultiMind?
Utöver kunskap inom kundservice, ekonomi/finans, marknadsföring/kommunikation, supply chain, HR, eller IT har många av våra kandidater internationell erfarenhet. Språkligt, kulturellt och socialt. Detta ger oss en unik nisch. Tillsammans med vår höga kvalitets- och servicenivå kan vi ta ett rekryteringsuppdrag längre än till att enbart tillsätta en titel.

guillaume-briard-o44kuHD8uFs-unsplash

Nordiska språk
Våra kandidater har sammantaget kompetens inom 30 olika språk och internationella kvalifikationer. Vi är särskilt duktiga på att rekrytera och förmedla kandidater som talar nordiska språk, det vill säga norska, danska, finska och svenska.

Vill ni hyra in/rekrytera personal med internationell kompetens?

Vare sig ni söker marknadsundersökare, orderadministratörer eller kundservicemedarbetare med specifika språkkompetenser så hjälper vi dig. Vårt internationella nätverk lämpar sig även mycket väl när vi söker bristkompetens inom IT.

Det finns också en klar fördel i vårt nätverk när ni söker personal för tjänster där enbart engelska är ett krav. Urvalet av kandidater blir mycket större, utöver fördelarna som finns med att ha mångfald på arbetsplatsen. Detta är framförallt fördelaktigt under perioder när det är kandidatbrist på marknaden.

Kontakta oss

Johan Lind, Head of Operations

Vill du veta mer om hur en bemannings- och rekryteringsleverantör med fokus på mångfald kan hjälpa er organisation att växa med hjälp av rätt personal? Hör av dig så diskuterar vi!

johan.lind@multimind.se
+46 725452593

johan-lind

”MultiMind anlitades pga sin djupa förståelse om organisationer och mångfald, samt tidigare referenser tagna av nöjda kunder.”

”I all kontakt var MultiMinds personal mycket förstående, satte sig väl in i vår verksamhet, kom med konstruktiva förslag och input. Slutkandidaterna genomgick på ett effektivt sätt både intervjuer och tester och MultiMind höll oss i handen genom hela processen så våra kandidater fick ett mycket gott intryck av oss. Även om vi hade 3 slutkandidater lotsade de oss igenom det så att vi kunde hålla alla dörrar öppna och hinna med vårt arbete med att verkligen fatta rätt beslut. De låg på oss så vi klarade projektet.”

Niclas Carlsson, VD Founders Alliance.

Frågor?

Vi hjälper gärna till! Klicka nedan för att kontakta oss
Kontakta