Har du någon gång känt dig fast på ett jobb som varken utmanar eller inspirerar dig? Du är långt ifrån ensam. Det är sällan ett arbete eller arbetsplats är perfekt, så hur vet man när det är dags att göra en förändring? Här är 5 vanliga anledningar till att personal ser sig om efter nya jobbmöjligheter – bockar du av ett antal kan det vara dags att kika efter ett nytt jobb.

 

1. Du utvecklas inte.

En av de allra viktigaste aspekterna i vilket jobb som helst är möjligheten till att lära sig nya färdigheter och utvecklas professionellt. Om du inte längre blir utmanad eller får chansen att utveckla dina färdigheter kan det vara dags att överväga om du vill byta jobb.

 

2. Din lön matchar inte arbetsbördan.

Om du varit anställd på ett företag under en längre tid och inte sett en utveckling i din lön trots bra resultat, ökat ansvar och mer komplicerade uppgifter – då blir du inte rättvist kompenserad. Trivs du i övrigt på din arbetsplats tipsar vi om att prata med din chef och tydligt argumentera för det värde du levererar. Förbered dig väl inför detta möte – var konkret och hänvisa gärna till relevant lönestatistik. Blir du inte rättvist kompenserad efter det är det dags att leta efter en arbetsplats som kommer värdera din prestation och dina kompetenser.

 

3. Ditt jobb påverkar din hälsa negativt.

Om ditt jobb orsakar dig stress, ångest eller andra hälsoproblem är det ett väldigt tydligt tecken på att du bör göra en förändring i ditt arbetsliv. Ett jobb är olika viktigt för olika individer, men det är sällan en god idé att stanna kvar på en arbetsplats med en osund arbetsbelastning med negativ påverkan på ditt fysiska eller psykiska mående.

 

4. Du känner dig inte motiverad av ditt jobb.

Har du inte arbetsuppgifter som går i linje med dina värderingar? Ett tecken på att det kan vara dags att byta jobb kan vara att du saknar ett personligt syfte i ditt arbete. Inspiration och en känsla av att göra något värdefullt kan vara väldigt viktigt i ditt yrkesliv.

 

5. Osund arbetsmiljö.

I takt med att samhället utvecklas bör även arbetsmiljön göra det. Det är dags att vi säger hejdå till tävlingar om vem som kan stanna kvar på kontoret längst och arbetsplatser som känns fientliga. För att du ska kunna utvecklas samtidigt som du känner inre harmoni, se till att inte vara kvar på en arbetsplats om du upplever att du inte får stöd eller att arbetskulturen är lågt prioriterad.

 

Känner du igen dig i någon eller flera punkter? Då kan det vara en god idé att börja se dig om efter ett nytt arbete. Att byta jobb kan bli en chans för dig att växa och utvecklas både professionellt och privat. Var inte rädd för att utforska nya möjligheter och våga prioritera dina egna behov.

På MultiMind finns vi alltid här för dig som är intresserad av att ta nästa steg i din karriär. §Klicka här för att komma till alla våra lediga tjänster eller här för om du vill kontakta oss direkt.