Oletko koskaan tuntenut olevasi jumissa työssä, joka ei haasta eikä innosta sinua? Et ole läheskään yksin. Työ tai työpaikka on harvoin täydellinen, joten mistä tiedät, milloin on aika vaihtaa työpaikkaa? Seuraavassa on 5 yleistä syytä, miksi henkilöstö etsii uusia työtilaisuuksia - jos rastitat useamman, voi olla aika etsiä uutta työpaikkaa.

 

1. Et ole kehittymässä.

Yksi tärkeimpiä asioita missä tahansa työssä on mahdollisuus oppia uusia taitoja ja kehittyä ammatillisesti. Jos sinua ei enää haasteta tai sinulle ei anneta mahdollisuutta kehittää taitojasi, voi olla aika harkita, haluatko vaihtaa työpaikkaa.

 

2. Palkkasi ei vastaa työmäärääsi.

Jos olet ollut pitkään yrityksen palveluksessa, mutta palkkasi ei ole noussut huolimatta hyvistä tuloksista, lisääntyneestä vastuusta ja monimutkaisemmista tehtävistä, et saa oikeudenmukaista korvausta. Jos muuten olet tyytyväinen työpaikkaasi, suosittelemme, että puhut esimiehesi kanssa ja perustelet selkeästi tuottamasi arvon. Valmistaudu tähän tapaamiseen hyvin - ole tarkka ja viittaa asiaankuuluviin palkkatilastoihin. Jos et saa tämän jälkeen oikeudenmukaista korvausta, on aika etsiä työpaikka, jossa arvostetaan suoritustasi ja taitojasi.

 

3. Työsi vaikuttaa kielteisesti terveyteesi.

Jos työsi aiheuttaa sinulle stressiä, ahdistusta tai muita terveysongelmia, se on selvä merkki siitä, että sinun pitäisi muuttaa työelämääsi. Työpaikka on tärkeä eri ihmisille, mutta harvoin on hyvä ajatus jäädä työpaikkaan, jonka työmäärä on epäterveellinen ja joka vaikuttaa kielteisesti fyysiseen tai henkiseen hyvinvointiin.

 

4. Työsi ei motivoi sinua.

Eikö sinulla ole tehtäviä, jotka ovat arvojesi mukaisia? Merkkinä siitä, että saattaa olla aika vaihtaa työpaikkaa, voi olla se, että työstäsi puuttuu henkilökohtainen tarkoitus. Inspiraatio ja tunne siitä, että tekee jotain arvokasta, voivat olla hyvin tärkeitä työelämässä.

 

5. Epäterveellinen työympäristö.

Yhteiskunnan kehittyessä myös työympäristön pitäisi kehittyä. On aika sanoa hyvästit kilpailulle siitä, kuka jaksaa olla toimistossa pisimpään, ja työpaikoille, jotka tuntuvat vihamielisiltä. Jotta voisit kehittyä ja tuntea samalla sisäistä harmoniaa, varmista, ettet jää työpaikkaan, jos sinusta tuntuu, ettei sinua tueta tai että työkulttuuri on vähäpätöinen.

 

Tunnistatko itsesi yhdessä tai useammassa näistä kohdista? Silloin voi olla hyvä ajatus alkaa etsiä uutta työtä. Työpaikan vaihtaminen voi tarjota sinulle mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti. Älä pelkää tutkia uusia mahdollisuuksia ja asettaa omat tarpeesi etusijalle.

Me MultiMindillä olemme aina tukenasi, jos olet kiinnostunut ottamaan seuraavan askeleen urallasi. täällä pääset kaikkiin avoimiin työpaikkoihimme tai täällä jos haluat ottaa meihin suoraan yhteyttä.