Pandemien ændrede meget på arbejdsmarkedet, og hvordan vi bruger teknologi i løbet af arbejdsdagen. Flere og flere virksomheder får i dag øjnene op for fordelene ved at arbejde hjemmefra, og at det i mange tilfælde er mere effektivt at holde møder digitalt i stedet for fysisk. Samtaleprocesser er også gået ind i en ny og digital fase. I dag er det ikke ualmindeligt, at virksomheder og rekrutteringskonsulenter vælger at afholde den første jobsamtale digitalt. Skal du tænke anderledes, når jobsamtalen er digital? Hvad er de vigtigeste overvejelser at gøre sig? Nedenfor er fire tips til, hvordan du bedst forbereder dig til en digital jobsamtale.

 

1. Vær omhyggelig med dine omgivelser.

Før en digital jobsamtale er det vigtigt, at du vælger et ryddeligt sted uden distraherende elementer. Beskidte tallerkener i køkkenet eller en bunke tøj på sengen er ikke noget, som den person, der afholder samtalen med dig, har brug for at se. Du bør også sikre dig, at du sidder i et roligt miljø. At afholde en jobsamtale på en fyldt café eller med din vaskemaskine kørende i baggrunden vil let blive forstyrrende - både for dig og den person der fører samtalen. Det er også vigtigt, at du vælger et sted, hvor lyset ikke skinner direkte bagfra. Ellers risikerer du, at dit ansigt forsvinder og blive uklart i kameraet.

 

2. Husk at give et professionelt indtryk.

Før en digitalt jobsamtale skal du gøre dig klar og klæde dig præcis, som du ville have gjort, hvis samtalen havde været fysisk. Hold dit kropssprog positivt – nik og smil, som om personen var i samme rum som dig. Det kan føles lidt mærkeligt, men prøv konstant at kigge ind i kameraet, når du taler i stedet for på den person, der afholder samtalen med dig.

 

3. Undersøg teknikken i god tid.

Selv i dagene før din jobsamtale bør du sikre dig, at du har den nødvendige teknologi. Er der noget program, du skal downloade? Fungerer dit kamera og din mikrofon korrekt? Du er velkommen til at oprette forbindelse et par minutter før samtalen skal begynde, så du har mulighed for at se dig selv i kameraet før. Det kan hjælpe dig med at blive komfortabel med at se ind i kameraet i stedet for direkte på dig selv.

 

4. Forberedelse er alt.

Uanset om du har en fysisk eller digital jobsamtale, er forberedelse altid lige vigtig. Sørg derfor for, at du har foretaget en grundig undersøgelse af virksomheden og den rolle, du skal til samtale om. Læs, læs og genlæs alt, hvad du kan om virksomheden og tendenser knyttet til den branche, hvor du håber at finde beskæftigelse.

 

Hos MultiMind hjælper vi gerne med tips og råd til samtaler. Tøv ikke med at kontakte os i dag!