Pandemia muutti paljon työmarkkinoilla ja siinä, miten käytämme teknologiaa työpäivän aikana. Yhä useammat yritykset ymmärtävät nykyään kotona työskentelyn edut ja että monissa tapauksissa on tehokkaampaa pitää kokouksia digitaalisesti fyysisen sijaan. Myös haastatteluprosessit ovat siirtyneet uuteen ja digitaaliseen vaiheeseen. Nykyään ei ole harvinaista, että yritykset ja rekrytoijat päättävät pitää ensimmäisen haastattelun digitaalisesti. Pitäisikö sinun ajatella toisin, kun haastattelu on digitaalinen? Mikä on tärkeää ottaa huomioon? Alla on neljä vinkkiä siihen, miten parhaiten valmistautua digitaaliseen haastatteluun.

 

1. Ole huolellinen ympäristösi suhteen.

Ennen digitaalista haastattelua on tärkeää, että valitset siistin paikan ilman häiritseviä elementtejä. Likaiset astiat keittiössä tai kasa vaatteita sängyssä eivät ole mitään, mitä haastattelijan tarvitsee nähdä. Haluat myös varmistaa, että istut hiljaisessa ympäristössä. Haastattelun tekeminen täpötäydessä kahvilassa tai pesukoneen ollessa käynnissä taustalla on helposti häiritsevää – sekä sinulle että haastattelijalle. On myös tärkeää, että valitset paikan, jossa valo ei loista suoraan takaapäin. Muuten kasvosi voivat kadota ja muuttua sumeiksi kamerassa.

 

2. Muista antaa ammattimainen vaikutelma.

Ennen digitaalista haastattelua sinun tulee valmistautua ja pukeutua täsmälleen samalla tavalla kuin olisit tehnyt, jos haastattelu olisi ollut fyysinen. Pidä kehonkielesi positiivisena - nyökkää ja hymyile aivan kuin henkilö olisi samassa huoneessa kanssasi. Se voi tuntua hieman oudolta, mutta yritä jatkuvasti katsoa kameraan, kun puhut, sen sijaan, että haastattelisit sinua.

 

3. Tutki tekniikkaa hyvissä ajoin.

Jopa haastattelua edeltävinä päivinä haluat olla varovainen varmistaaksesi, että sinulla on tarvittava tekniikka. Onko mitään ohjelmaa, joka sinun on ladattava? Toimivatko kamera ja mikrofoni oikein? Voit vapaasti muodostaa yhteyden muutama minuutti ennen haastattelun alkua, jotta sinulla on mahdollisuus nähdä itsesi kamerassa ennen. Se voi auttaa sinua luottamaan siihen, että katsot kameraan sen sijaan, että katsoisit suoraan itseesi.

 

4. Valmistelu on kaikki kaikessa.

Olipa sinulla fyysinen tai digitaalinen haastattelu, valmistautuminen on aina yhtä tärkeää. Siksi varmista, että olet tehnyt perusteellisen tutkimuksen yrityksestä ja roolista, jota varten sinua haastatellaan. Lue, lue ja lue uudelleen kaikki mitä voit yrityksestä ja trendeistä, jotka liittyvät toimialaan, josta toivot löytäväsi työtä.

 

MultiMind auttaa mielellään antamalla vinkkejä ja neuvoja haastatteluihin. Älä epäröi ottaa yhteyttä tänään!