Pandemien endret mye på arbeidsmarkedet og hvordan vi bruker teknologi i løpet av arbeidsdagen. I dag innser stadig flere bedrifter fordelene med å jobbe hjemmefra og at det i mange tilfeller er mer effektivt å holde møter digitalt i stedet for fysisk. Selv intervjuprosesser har gått inn i en ny og digital fase. I dag er det ikke uvanlig at bedrifter og rekrutterere velger å holde det første intervjuet digitalt. Bør man tenke annerledes når intervjuet er digitalt? Hva er viktig å vurdere? Nedenfor er fire tips til hvordan du best kan forberede deg til et digitalt intervju.

 

1. Vær forsiktig med miljøet ditt.

Før et digitalt intervju er det viktig at du velger et rent sted uten forstyrrende elementer. Skitten oppvask på kjøkkenet eller en haug med klær på senga er ingenting den personen som intervjuer deg trenger å se. Du vil også sørge for at du sitter i rolige omgivelser. Å gjennomføre intervjuet på en fullsatt kafé eller med vaskemaskinen i gang i bakgrunnen vil lett bli urovekkende – både for deg og intervjueren. Det er også viktig at du velger et sted hvor lyset ikke skinner direkte bakfra. Ellers risikerer ansiktet ditt å forsvinne og bli uklart i kameraet.

 

2. Husk å gi et profesjonelt inntrykk.

Før et digitalt intervju bør du gjøre deg klar og kle deg akkurat slik du ville ha gjort hvis intervjuet hadde vært fysisk. Hold kroppsspråket ditt positivt – nikk og smil akkurat som om personen var i samme rom som deg. Det kan føles litt rart, men prøv å hele tiden se inn i kameraet når du snakker i stedet for på personen som intervjuer deg.

 

3. Undersøk teknikken i god tid.

Allerede i dagene før intervjuet ditt vil du være nøye med å sørge for at du har nødvendig teknologi. Er det noe programvare du trenger å laste ned? Fungerer kameraet og mikrofonen som de skal? Koble gjerne til noen minutter før intervjuet starter slik at du har en mulighet til å se deg selv på kamera på forhånd. Det kan hjelpe deg å bli trygg på å se inn i kameraet i stedet for direkte på deg selv.

 

4. Forberedelse er nøkkelen.

Uansett om du har et fysisk eller digitalt intervju, er forberedelser alltid like viktig. Sørg derfor for at du har gjort grundig research om selskapet og rollen du blir intervjuet for. Les, les og les igjen alt du kan om selskapet og trender knyttet til bransjen du håper å bli ansatt i.

 

Hos MultiMind hjelper vi deg gjerne med tips og råd til intervjuer. Ikke nøl med å kontakte oss i dag!