Markkinoijien rekrytointi voi tuntua pelottavalta haasteelta, varsinkin kun otetaan huomioon, että ala kehittyy jatkuvasti. Markkinoinnin ammattilaisten taitojen ja erikoisalojen kirjo on valtava, joten oikean ehdokkaan löytäminen voi joskus tuntua ylivoimaiselta.

MultiMind auttaa sinua mielellään rekrytointiprosessissa. Jos kuitenkin aiot hoitaa rekrytoinnin sisäisesti, haluaisimme jakaa muutamia tärkeitä vinkkejä, jotka sinun tulisi mielestämme pitää mielessä rekrytoinnissa. Toivottavasti vinkkimme tekevät rekrytointiprosessistasi hieman helpomman!

Määrittele rooli selkeästi

Ennen kuin aloitat rekrytointiprosessin, on tärkeää, että sinulla on selkeä kuva tehtävästä ja siitä, millaista hakijaa etsit. Sinun on määriteltävä vastuualueet, tehtävän edellyttämät taidot ja omat odotuksesi. Näin on helpompi kirjoittaa tehokas ja selkeä tehtävänkuvaus, joka houkuttelee hakijoita hakemaan.

 

Etsitään erilaisia taitoja ja taustoja

Markkinat ovat laaja-alainen ala, joten on tärkeää etsiä hakijoita, joilla on erilaisia taitoja ja taustoja. Esimerkiksi henkilö, jolla on taustaa digitaalisesta markkinoinnista, sopii varmasti hyvin tehtävään, joka edellyttää kokemusta sosiaalisesta mediasta. Sama henkilö ei kuitenkaan välttämättä sovellu yhtä hyvin tehtävään perinteisemmillä markkinoilla. Varmista, että etsit ehdokkaita, jotka voivat tuoda ainutlaatuisen näkökulman ja auttaa tiimiäsi eteenpäin.

 

Muista arvosi

Markkinointi on ala, joka vaatii paljon yhteistyötä kollegoiden välillä. Siksi on tärkeää, että palkkaat henkilön, joka sopii hyvin yrityskulttuuriinne, arvoihinne ja kykyynne työskennellä tiimissä. Heterogeeninen ryhmä, jossa yhteistyö sujuu hyvin, edistää hyvää työilmapiiriä ja hyviä olosuhteita tiimille monessa suhteessa.

 

Nämä luonteenpiirteet ovat tärkeitä

Markkinointi on ala, joka vaatii työntekijältä luovuutta, innovatiivisuutta ja sopeutumiskykyä. Etsikää hakijaa, joka huokuu näitä luonteenpiirteitä. Hänellä tulisi myös olla vahva työmoraali, silmää yksityiskohdille ja intohimoa alaa kohtaan. Nämä luonteenpiirteet voivat olla yhtä tärkeitä kuin tekniset taidot, kun on kyse markkinoinnin alan tehtävistä.

Uskalla investoida koulutukseen ja kehitykseen

Ala muuttuu jatkuvasti, joten on tärkeää, että yrityksesi ei pelkää investoida sekä uusien että nykyisten työntekijöiden kehittämiseen. Varmista siis, että tarjoat työntekijöillesi jatkuvia mahdollisuuksia, kuten kursseja, joilla he voivat kehittää taitojaan. On myös tärkeää varmistaa, että tiimilläsi on käytettävissään uusimmat tekniset välineet. Investoimalla työntekijöihisi tällä tavoin voit varmistaa, että organisaatiosi pysyy toimialasi eturintamassa. 


Yhteenvetona voidaan todeta, että markkinoinnin rekrytointi edellyttää monien eri tekijöiden pohtimista. Sinun on varmistettava, että tehtävä on selkeästi määritelty ja mitä henkilökohtaisia ominaisuuksia arvostat, jotta voit menestyä tehtävässä.
. Varmista myös, että annat tälle henkilölle oikeat välineet ja mahdollisuudet kehittyä alallaan. Kun pidät tämän mielessä rekrytointiprosessin aikana, parannat mahdollisuuksiasi löytää oikea ehdokas ja rakentaa samalla vahva ja tehokas markkinointitiimi.

Multimindillä on laaja kokemus markkinoinnin rekrytoinnista ja henkilöstövuokrauksesta sekä vahva verkosto lahjakkaita markkinoijia. Autamme mielellämme, jos tarvitset lisävinkkejä tai apua markkinoijien rekrytoinnissa.

Älä epäröi ota meihin yhteyttä tänään!