Sosiaalisen median manageri

Me MultiMindillä teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa, jotka haluavat palkata ja palkata henkilökuntaa markkinointi- ja viestintäosastolleen. Elämme jännittävää aikaa, kun työmarkkinat huutavat huippuluokan taitoja digitaalisten kanavien viestinnässä ja sosiaalisen median markkinoinnissa. Nykyään yritysten odotetaan olevan aktiivisia ja omistavan oman sosiaalisen median läsnäolonsa aikakaudella, jolloin kaikki digitaalisesti kirjoitettu pysyy digitaalisena. Kenen haluat olevan yrityksen ääni? Ja mitä ominaisuuksia sosiaalisen median johtajalla on oltava?

 

Mikä on sosiaalisen median johtajan rooli?

Sosiaalisen median johtaja on vastuussa yrityksen digitaalisesta läsnäolosta kokonaan tai osittain. Samoin kuin PR-asiantuntija, on tärkeää, että sinulla on tietoa siitä, kuinka korostaa brändin positiivisia ominaisuuksia. Taitava sosiaalisen median johtaja osaa luoda sisältöä, joka sekä vastaa asiakkaiden kysymyksiin että onnistuu sitouttamaan seuraajia. Nykypäivän tietoisessa ja muuttuvassa maailmassa sosiaalisen median johtajaa on päivitettävä jatkuvasti ja pysyttävä ajan tasalla sosiaalisten kanavien uusimmista trendeistä. Kyse on kyvystä kalibroida ulkomaailman kanssa, kun Internetin liikennettä ohjaavat algoritmit muuttuvat.

Nykyään voit kerätä paljon tietoa seuraajistasi, jos seuraat brändikonversioita. Sosiaalisen median johtajalle se yksinkertaistaa sisällön analysointia voidakseen koota räätälöityjä strategioita, jotka voidaan mukauttaa markkinoihin. Mitä enemmän tiedät asiakkaastasi, sitä helpompaa on luoda viesti, joka resonoi yritysten ja seuraajien välillä.

 

Harkita, milloin palkata sosiaalisen median johtaja.

Suuri virhe, jonka monet yritykset tekevät, on palkata ihmisiä, joilla ei ole ammatillista taustaa viestinnässä. Joissakin tapauksissa saatat palkata vaikuttajan, henkilön, jolla on niin suuri yleisö yhdessä tai useammassa sosiaalisessa mediassa, että kanava tuottaa tuloja.

Vaikuttajalla on myös hyvä kyky luoda tarinoita, jotka sekä houkuttelevat että luovat levitystä. Siksi on helppo uskoa, että vaikuttaja sopii yritykselle, joka haluaa rekrytoida sosiaalisen median johtajan. Joissakin tapauksissa se voi toimia hyvin. Mutta suuri ero on, että vaikuttaja päättää kertoa oman tarinansa, kun taas terävä kommunikaattori voi luoda houkuttelevan tarinan mille tahansa yritykselle.

 

Tämä erottaa ammattitaitoisen sosiaalisen median johtajan.

Kommunikaattorina ja sosiaalisen median johtajana sinun on jatkuvasti mukauduttava ja seurattava, miten strategiat määritetään tarkoituksen, kohderyhmän ja viestin perusteella. Kyky kaapata ja määrittää, mikä on houkuttelevaa kommunikoida, ohjaa jatkuvasti nykyisiä suuntauksia. Taitava kommunikaattori ottaa huomioon yrityksen politiikan, joka ohjaa sitä, miten voit ilmaista itseäsi. Viestintä yrityksen sosiaalisessa mediassa on usein kaukana siitä, miten ilmaiset itseäsi ihmisenä. Siksi on tärkeää antaa jatkuvasti palautetta ja rakentaa hyvä tarina, joka on suunnattu yritykselle ja viestille. 

Markkinatalous muuttuu uskomattoman nopeasti ja joskus on vaikea pysyä mukana – se, mikä on muodikasta tänään, on ulkona huomenna. Siksi on tärkeää pysyä ajan tasalla eri sosiaalisten kanavien uusimmista trendeistä ja siitä, mitä uusia alustoja on syntymässä. Ammattitaitoisen sosiaalisen median johtajan avulla, jolla on oikeat työkalut sisällön analysointiin, yritys voi helposti vetäytyä kilpailusta ja houkutella lisää asiakkaita.

 

Me MultiMindillä olemme markkinoinnin ja viestinnän henkilöstövuokraus- ja rekrytointipalveluiden asiantuntijoita . Meillä on pitkä ja vankka kokemus alalta sekä vahva verkosto osaavia ehdokkaita. Ota yhteyttä jo tänään löytääksesi seuraavan tähtesi digitaalisessa markkinoinnissa!